Cloud? Welke wolk? Waar?

Cloud oplossingen zijn niet meer weg te denken in de IT wereld en ons dagelijks leven. Maar wat is dat nu eigenlijk?

Misschien gebruik jij zonder het te weten zelfs al de ‘cloud’…

We spreken van cloud als je data consulteert die niet op jouw lokale computer staat. Je gaat via het internet een verbinding maken met een server die overal kan staan. Voor een cloud toepassing heb je dus al zeker internet nodig.

Cloud diensten worden meer en meer geïntegreerd met onze computers, OneDrive, GoogleDrive, Dorpbox,… zijn maar enkele voorbeelden van diensten die dagelijks door miljoenen gebruikers gebruikt worden. Ook office 365 (waarbij de 365 staat voor een abonnement) is zo’n voorbeeld van verschillende clouddiensten. Het gaat hier niet alleen meer over Word Excel en Powerpoint, maar over een volledige online dienst, die ook jouw mails kan verwerken, teams kan laten samenwerken en zoveel meer.

 

Betaalbaar

Cloud-diensten zijn betaalbaar, je kan de kosten spreiden en hoeft zelf geen grote investeringen te doen.

Veilig

De grote spelers investeren enorm veel in de veiligheid van hun systemen en dus ook van jouw gegevens.

Overal

Echt overal? Ja, waar je ook maar bent, toegang tot je mails, documenten? Het kan!

Onze partners

Office 365, is het meest gekende pakket onder de clouddiensten, en omvat een hele waaier aan diensten. Dit pakket is veel meer dan Word, Excell en de gekende office toepassingen. 

Exchange Online is de dienst die er voor zorgt dat je, waar je ook bent, een perfecte synchronisatie van jouw mails, agenda, taken en zoveel meer in Outlook hebt. Exchange online kan je zowel apart als in pakket van Office 365 verkrijgen.